NİSAN PROGRAMI






  • 2 Nisan ( Dünya Mutfakları )
İtalyan pizzası, Çikolata topları 11:00-12:00, 4-6 yaş grubu
Bu atölyede çocuklar pizza ve çikolata topları yapar ve birlikte yenir. Tarfilerde katkı maddesi, sağlıksız herhangi bir malzeme kullanılmaz. Mevsim sebzeleri ve meyveleri kullanılır. Dünya mutfaklarından bahsedilir.
Türk Kahvaltısı; simit, peynir ve çay 14:00-15:30, 7-12 yaş grubu
Bu atölye de çocuklar simit yapar. Türkiye’de üretilen yöresel peynir çeşitleri anlatılacak ve bazıları tadılacak, bitki çaylarından çocukların kendi seçtikleri karışımlar denenecektir.
  • 9 Nisan ( Konferans )
Eğitimde İyi Örnekler Konferansı-2011
Sabancı Üniversitesi
  • 16 Nisan ( Baklagiller )
Börülce Salatası, Ayran 11:00-12:00, 4-6 yaş grubu
Bu atölyede çocuklar börülce salatası ile ayran yapar ve birlikte yenir. Tarifte mevsimsel sebzeler, saksıda yetiştirilen yeşillikler kullanılır. Baklagiller ve diğer gıda gruplarından bahsedilir.
Mercimek köftesi ve Ayran 14:00-15:30, 7-12 yaş grubu
Bu atölyede çocuklar mercimek köftesi ve ayran yapar ve birlikte yenir. Tarifte mevsimsel sebzeler, saksıda yetiştirilen yeşillikler kullanılır. Baklagiller ve diğer gıda gruplarından bahsedilir.
  • 30 Nisan ( Dünya Mutfakları )
İspanya-Tortilla ( sebzeli omlet ) ve meyve suyu 11:00-12:00, 4-6 yaş grubu
Bu atölyede çocuklar tortilla yapar ve kendi meyve sularını kendileri hazırlar. Mevsimsel sebze ve meyveler kullanılır. Dünya mutfaklarından bahsedilir.
Meksika-Mısır ekmeği ve sıcak çikolata 14:00-15:30, 7-12 yaş grubu
Bu atölyede çocuklar Meksika usulü mısır ekmeği ve sıcak çikolata hazırlar. Çeşitli baharatlar kullanılır. Benzer Dünya mutfaklarından bahsedilir.