• 12 Mart
11:00-12:00, 4-6 yaş grubu 
Çavdarlı Çıtır Çubuklar ve soslar
Bu atölyede çocuklar çavdarlı çubuklar ve soslar hazırlar ve birlikte yenir. Tarfilerde katkı maddesi, sağlıksız herhangi bir malzeme kullanılmaz. Çeşitli baharatlar kullanılır. Tahıl, vb gıda gruplarından bahsedilir.

14:00-15:30, 7-12 yaş grubu
Çavdarlı Çıtır Çubuklar ve soslar
Bu atölyede çocuklar çavdarlı çubuklar ve soslar hazırlar ve birlikte yenir. Tarfilerde katkı maddesi, sağlıksız herhangi bir malzeme kullanılmaz. Çeşitli baharatlar kullanılır. Tahıl, vb gıda gruplarından bahsedilir.

  • 19 Mart ( Tahıllar )
11:00-12:00, 4-6 yaş grubu
Patetesli Çörek, Raita ( Hint cacığı ) 
Bu atölyede çocuklar patatesli çörek ile 'raita' yapar ve birlikte yenir. Tariflerde mevsimsel sebzeler, saksıda yetiştirilen yeşillikler kullanılır. Dünya mutfaklarından bahsedilir, farklılık ve benzerlikler vurgulanır.

14:00-15:30, 7-12 yaş grubu
Mercimekli poğaça ve Raita ( Hint cacığı )
Bu atölyede çocuklar mercimekli poğaça ile 'raita' yapar ve birlikte yenir. Tarifte mevsimsel sebzeler, saksıda yetiştirilen yeşillikler kullanılır. Dünya mutfaklarından bahsedilir, farklılık ve benzerlikler vurgulanır.

  • 26 Mart ( 5 çayı lezzetleri )
11:00-12:00, 4-6 yaş grubu
Marmelat dolgulu kurabiye
Bu atölyede çocuklar değişik marmelat örneklerinden istediklerini seçerek kurabiye yapar ve birlikte yenir. Hangi meyvenin hangi mevsimde yetiştiğinden ve saklama ( reçel, marmelat, komposto, kurutma, vs..) yöntemlerinden bahsedilir.

14:00-15:30, 7-12 yaş grubu
Cevizli yeni ay kurabiyesi ve çaylar
Bu atölyede çocuklar kurabiye ve bitki çaylarından kendi karışımlarını hazırlar, hep birlikte yenir. Hangi meyvenin hangi mevsimde yetiştiğinden ve saklama ( reçel, marmelat, komposto,kurutma, vs..) yöntemlerinden bahsedilir.

No comments:

Post a Comment