21-MART-2011, KISIR ATÖLYESI


Dünya da ve Türkiye de her çocuk iyi beslenme şansına sahip değil malesef…Yemek Atölyesinde çocuklara aktif roller vererek; yemek hazırlama sürecine dahil ederek, tadarak, koklayarak ve tartışarak hangi gıdaları neden yememiz gerektiğini birlikte buluyoruz. Sağlıklı, ucuz, besleyici ve hazırlaması kolay olan tarifler seçerek hayatlarına sağlık, neşe getirerek ve eğlenerek öğrenmelerine fırsat vermeye çalışıyoruz.


Bu sefer Hattat Rakım İlköğretim okulunda yaptığımız atölyede de kısır tarifini bu sebeple seçtik. Çocuklar bir yandan baharatların bitkilerin hangi kısımları olduğunu bulmaya çalışırken bir yandan el becerilerini geliştiriyorlar. Ekmek, bulgur gibi temel gıdaların nereden, kimlerin emeği sayesinde soframıza geldiğini soru cevaplarla tartışarak bulmaya çalışıyorlar. Tarifte kullanılan malzemeler üzerinden giderek ve saklama yöntemlerine dikkat çekerek gıdaları neden mevsiminde tüketmeleri gerektiğini sorguluyorlar.


Sonunda kendi hazırladıkları kısırın; birlikte yiyerek, zamanı paylaşarak ve sohbet ederek keyfine varıyorlar. Atölye boyunca da coğrafya, sanat gibi birçok değişik bilimsel ve sanatsal alana yer vererek çok yönlü düşünmelerini teşvik etmeye çalışıyoruz.


Tarifler ve görseller çocuklara dağıtılarak evde de aileleriyle, arkadaşlarıyla paylaşmalarını, ortak bir bilinç ve farkındalık oluşmasına katkıda bulunmalarını da destekliyoruz.


Kısacası bırakın çocuklarınız da pişirsin, ve yemek hazırlamanın ( malzeme almaktan sofra kurmaya ) her aşamasında yer alabilsin:)

1 comment:

  1. Çok keyifli, eğlenceli ve öğretici bir çalışmaydı. O gün aranızda olmaktan çok mutlu oldum. Benim için çok güzel bir deneyim oldu. Başarılı çalışmalarınız için sizi kutlarım...

    ReplyDelete